RINGLETS LEE

Lee vintern 2020
Lee vintern 2020
Lee vintern 2020
Lee vintern 2020


De tre översta filmerna är från när Lee var valp.

Lee som treåring.

Lee visade tidigt upp fina retriever egenskaper. Allt har funnits helt naturligt, och jag upplever att han tidigt blev "jaktklok".

En hårtgående, stilfull hund med fullt fokus på arbete,  han bryr sig inte om vilka terränger han ska igenom, med kraft  plöjer han sig igenom de tätaste vassarna. Spontan på alla sorts vilt med en mjuk mun.

Hemmavid är en han en riktig gospelle som helst ska ligga i knät, en hane som är snäll och öppen mot allt och alla.

2018 Lee startade NKL och belönades med ett 1 a pris.

2021 01 31

Lee fick ingen provstart under 2020 då pandemin gjorde att vårproven ställdes in, på hösten blev vi bortlottade till de prov vi anmälde till. Han verkar lika glad för det;) 

2021 10-11

Lee är nu snart sex år, en stark hane och jakthund. Han är hunden som inte märks i vardagen, följer mig överallt och bara finns där. Han har en mycket trevlig mentalitet, trygg, social mot allt och alla, mjuk och balanserad. 

 Han har dock en väldigt hög jaktlust och när den träder in så blir han väldigt svår att påverka.

Som jakthund är han självständig med stor viltfinnarförmåga och kraft, han ger aldrig upp och kommer aldrig in utan fågel. På jakterna är han hunden som får gå på de tyngsta såtarna, där det krävs hundar med dådkraft. Här kommer han till sin rätt.

Jag insåg att Lee var en hund som inte passade som både provhund och jakthund, hans stressnivå under säsongen gjorde att träningen blev lidande. Det behövdes så hårda metoder för att ha honom i hand, och det är inte ett sätt jag vill träna mina hundar på. 

Tillslut stod jag i valet o kvalet, provhund eller jakthund? Jag behövde en hund som kunde gå fullt ut på jakterna, en hund som jag kunde lita på i de svåraste terrängerna, en hund som passar för jobbiga eftersök i täta vassar.

 Lee fick ta den viktiga rollen och är numer min allra trognaste jaktkompis.


RASDATA LEE