Om oss


Om Sandra

Hundar har alltid funnits i mitt liv, redan vid 10 års ålder började jag träna min morfars terrier. En envis rackare vid namnet Linus, jag var dock ännu envisare och en stark relation växte upp emellan oss. 

Vid 18 års ålder införskaffades min första egna hund, en golden retriever hane från Ringmasters kennel. Då väcktes hundsporten inom mig och intresset för att träna hundar ökade.

I många år var jag aktiv inom brukshundsklubben både som tävlande och som Instruktör, tills jag köpte min tredje golden retriever av jaktlinjer. Började då hjälpa till på olika jaktprov och mindre fågeljakter.  

Nu började tankarna kring vad jag egentligen ville ha för typ av hund, och att rasen skulle ha de bästa förutsättningarna till de ändamålen.

Vid detta laget var lydnadstävlingar som bortblåst.  

På proven fanns det olika retrieverraser men mina ögon fastnade hela tiden på labradoren. Sökandet började efter linjer som tilltalade mig.

En dag så var hon där, hunden som jag verkligen ville ha. Fokuserad, stark, outtröttlig, med stor viltfinnarförmåga.        Lugnt och stilla satt hon där bredvid sin förare för att sedan jaga kraftfullt, snabbt, effektivt och med små medel låta sig styras.

En gul, frimodig hanvalp  flyttade till Säffle efter Justlike Queen Elisabeth och Hillus Drake.  Det skulle visa sig bli så perfekt som jag önskat.

Nu har jag min femte jaktavlade labrador och är fast.

I hemmet har vi också två cockerspaniels av väldokumenterade jaktlinjer. Min förhoppning är att vår 1 åriga tik ska hålla samma toppkvalitet som vår trygga, stabila hane Boss. Hittills ser det mycket lovande ut.

Jag jagar med mina hundar på olika gods runtom i Sverige och startar på prov när tillfälle ges, dels för att det är kul men också för att  meritering är en form av avelsutvärdering, ett kvitto på hundens egenskaper. 

2018 tog jag jägarexamen för att verkligen kunna vara "ett" med mina hundar, att fälla fågel över sin hund är verkligen fantastiskt och det är då man känner den där starka relationen med sin hund, vi gör det tillsammans, du och jag matte.

2018 flyttade vi till en gård utanför Säffle, här håller vi nu på att bygga upp en miljö där fältfågel trivs.  Vi kommer erbjuda träningstillfällen för fågelhundar men i första hand är syftet att kunna utveckla våra egna hundar och ge dem de allra bästa förutsättningarna att utvecklas som jakthundar.