PLANERADE VALPKULLAR


LEXLINE KIRA & HOUSE OF GUNDOGS CAPTAIN SHUFFEL

Shuffla
Shuffla

Varför Shuffla?

Jag känner till Shufflas pappa Hammarstigen´s Mac Birr som jag träffade en del som valp, en otroligt trevlig hane med alla jaktliga egenskaper på plats. 

Shufflas mamma Country Sports Cookie har en kull med min Boss så henne har jag träffat mycket då hon bodde hos mig under en kort tid vid parning. En enkel, balanserad, mjuk tik med alla fina jaktliga egenskaper som man vill se hos en jaktcocker. 

Shuffla har fått precis samma trevliga temperament som sin mor och far. 

Shuffla är Zaras första jaktcocker, det är imponerande vad detta ekipage har presterat redan vid 3,5 års ålder. När Shuffla var 1,5 år deltog han på unghundsderbyt och placerade sig som tvåa. Provet gick som ett ÖKL prov i viltrika marker. När jag såg honom där så tänkte jag WOW, han ska jag ha en valp efter. 

I den andan har de fortsatt, på Cocker SM 2020 gjorde de sin debut i segrarklass och de vinner SM!

I år på SM gör de återigen ett riktigt riktigt bra arbete och får Diplom! 

Shuffla är en hårtgående hane med rejält tryck i marken, han räds inga terränger. Samtidigt så är han samarbetsvillig och lätt att påverka i skarpa lägen, en ärlig hund säger de som känner honom.

Zara beskriver Shuffla såhär:

Shuffla är en hårt jagande cocker med fart och tryck i marken. Ärlig och en otroligt schysst och okomplicerad hund. Stor apporteringslust på både vilt och dummy. Vårt första prov var han drygt 1,5år och då blir han andra placerad på unghundsderbyt 2019 efter en runoff samt fick skyttarnas pris. När han sen var drygt 2,5år vinner han cocker SM 2020, vår första start i segrarklass. I år 2021 fick han diplom på SM. Vilken kille!  


Poppy är min lilla danska som vi hämtade hem från Kennel Lexline. En riktigt fin liten tik med ett läckert cockersök.  Hon är hårtgående i all slags terräng och snabb som blixten, jag ska erkänna att jag har lite svårt att hänga med;) 

Poppy visade tidigt upp fina jaktliga egenskaper, redan från valp jagade hon ivrigt direkt man satte ner henne i marken. Hon är inte en hund som behöver vittring för att börja jaga, hon jagar EFTER vittring. Hon har apporterat spontant sedan hon var liten, desto större o tyngre desto roligare tycker Poppy som tar i för kung och fosterland för att bärga hem även gäss. 
Poppy var tidigt mogen och som 1,5 åring var hon med på mindre fasanjakter hemmavid. Samma år startade vi på unghundsderbyt som gick som ett ÖKL prov i viltrika marker. Hon gjorde ett bra prov och jag var väldigt nöjd över vad jag såg hos henne redan då.
Hon klarade sitt vattenprov när hon va strax över året, samma dag kom hon 2a på WT där domaren undrade vad vi gjorde där då Poppy höll mycket högre klass. 
Förra hösten skulle vi ha startat ÖKL men jag fick barn och blev sjuk, när jag var tillbaks så anmälde jag till höstens sista prov som blev inställt. 

I år har Poppy egentligen gått sitt första år som jakthund på större jakter, hon har också  varit med på några tränings jakter där hon verkligen visat vad hon går för. Hon har varit med på sina första Rough shootings där hon jagade så jag blev alldeles svett och jag undrade hur länge hon skulle klara att hålla ihop skallen i den stressande miljön med massa folk på linje, spaniels som jobbade bredvid varandra, fasaner som lyfte åt alla håll o kanter, skott, hundar som apporterade förbi henne osv. Vi fick ha ett par utvecklingssamtal  då Poppy tyckte att hon kunde ta för sig lite väl mycket i marken;) Men i det stora hela under den pressen som blir så skötte hon sig med den äran. 
I oktober anmälde vi till ett ÖKL prov och blev 7 reserv, så nu har vi en start kvar innan säsongen är slut. 

I vardagen är Poppy en mysig, tillgiven och trygg tik som helst av allt vill ligga i  famnen och trycka sitt huvud under hakan på oss. Ni kan se några filmer på Poppy HÄR

Vi förväntar oss högklassiga jakthundar med en mjukhet som gör dem lätta att dressera. 

Vi ser att valparna hamnar i hem där de får möjlighet att använda sina jaktliga egenskaper och extra prioriterad är du som vill prova din hund på jaktprov. På så vis hjälper ni oss med utvärdering av egenskaperna hos våra fågelhundar.

Vi använder oss av fri prövningsrätt.Meg kommer att paras med SE JCH Triggerhappy's Obama "Krut" på nästkommande löp som beräknas bli i årsskiftet. 

Läs mer om Meg på hennes sida MEG


Lite kort om Krut från hans ägare:

I vardagen är Krut en mycket cool kille som inte stimmar upp sig för massa onödiga saker, han är väldigt kelig och tillgiven. Han har aldrig några behov av att mäta sig med andra hanar utan tycker alla verkar vara snälla. Krut är relativt kompakt och grov i benstommen och väldigt spänstig. I jakten har han ett stort sök och jobbar ofta på lite kalla slag särskilt på vildsvin och älg. Han driver relativt långsamt med ett mycket bra och ärligt skall. Han jagar i ca 20-30 min när det gäller rådjur, 30-40 min på vildsvin samt 30-60 min på älg. Ibland kan han i viltfattiga marker driva lite för länge. Krut har bra och snabb tillbaka gång. Krut används mycket i eftersök och han spårar väldigt lugnt och metodiskt och är lätt att läsa. Jag tycker att han är en mycket bra representant för Wachtelhund rasen med väldigt mycket jaktlust. Han har en extrem motor så han viker aldrig ner sig. Han älskar att göra allting och tycker tex att apportering är extremt kul. Han älskar vatten.


Säljes till aktivt jagande hem där vi lägger stor vikt vid att hundarna prövas på prov.

Är du intresserad av denna kombination, kontakta Jörgen via mail som första kontakt jorgen.andersson92@outlook.com 


PT MÄRTHA  "MEG"

SE JCH TRIGGERHAPPY'S OBAMA "KRUT"


Cosmic Cover's Sophisticated Dust "WIN"

Vi inväntar röntgen resultat efter hennes andra kull innan vi går vidare med ev en tredje kull.


Ringlets Mace

Jag har fått möjligheten att låna in Mace för en kull valpar höst/vinter 2022. Detta känns fantastiskt kul.

Mace är en tik som jag känner väldigt väl och har följt sedan valplådan. En trygg, social och cool tik med stor jaktlust. Hon är den där hunden som kan hålla skallen kylig i alla tänkbara situationer som kan stressa hundar, det är detta jag gillar så mycket med Mace.

På jakterna sitter hon bredvid sin förare Ulli och ser nästintill tråkig ut, för att i nästa stund skickas på en fågel och då jobba med fart och kraft.

Min fina Fame är efter Mace, en tik som verkar gå i sin moders fotspår. Även hennes kull har jag följt sedan de i stort sett såg dagens ljus. Kullen är nu 11 månader och vi har bara fått rapporter om hur trevliga samtliga är. Sociala, snälla och lättvindiga hundar med stor arbetslust.

Mace ska ha sin andra kull hos Kerstin o Bengt (Kennel Ringlets) nu som även de är lika förtjusta i Mace.

Vi har såklart redan nu börjat titta efter intressanta hanar, det är mycket som ska kollas och vara OK innan vi bestämmer oss för vem det blir.

Är du intresserad av en hund för jakt och prov så är du välkommen att kontakta oss för mer information. Vi ser att ni tar första kontakten via mail och berättar lite om er, era erfarenheter samt mål med er valp.