PLANERADE VALPKULLAR


Cosmic Cover's Sophisticated Dust "WIN" 
Annaloughan Ace  "SAM"2023-01-23

Win och Sam har nu haft en date🤩 Nu väntar några spännande veckor🥰

Läs mer om Win o Sam nedanför samt på Wins egna sida.

2023-01-09

Win löper och kommer att paras med fina Annaloughan Ace "Sam".

Win är en hårtgående tik med stor jaktlust, dådkraft och mod. Redan som valp var hon självklar, jag minns att jag testade olika saker med henne och blev lika förvånad varje gång över den koncentrationen hon besatt redan då. Hon har alltid varit spontan på all typ av vilt, allt ska bärgas hem om det så är en tung räv, bäver, kanadagås, ja allt som man ber henne hämta.  

Hon är vansinnigt snabb men har alltid nosen med sig. På gåsjakterna är Win den minsta av apportörerna på sina 20 kg men hon är den tuffaste av dem alla. Kanadagäss som blivit skadeskjutna skickas Win på då hon med kraft och mod tar sig an de ilskna gässen, hela tiden med ett enda fokus att de ska hem till sin matte. Det är häftigt att se när hon håller ett stadigt grepp om dessa stora gäss som gör allt för att komma loss och hur ont det än gör på Win så släpper hon inte, hon bara blundar och springer hemåt. 

Win används som apportör på flera gods, alltid en trogen kompis som man kan lita på. Jag har aldrig någonsin tänkt tanken att någon uppgift är för svår för Win, hon klarar allt och kommer aldrig hem utan fågeln, gör hon det så är det tomt. Varje höst så ser jag tillbaks med stolthet över denna tik som gång på gång gör imponerande arbeten i mina och andras ögon. 

I höstats simmade Win över en hel sjö efter en dyk and, jag stod på andra sidan och såg hur hon simmade koncentrerat efter den. När den dök så snurrade hon runt i cirklar för att se var den kom upp och fortsatte fokuserat. När jag står där ser jag hur hon mattas allt mer och undrar hur länge till hon ska orka, samtidigt så var hon hela tiden så nära och jag visste att om hon inte fick tag i den så skulle den försvinna. 

Jag hade is i magen och tillslut gör hon en sista insats- hon dyker ner efter anden och blir borta en stund innan hon sprätter  upp en bit längre bort med anden i gapet. Skyttarna jublade och jag grät! Fantastiska fantastiska lilla hund! såna här saker gör hon ständigt och jag slutar aldrig att imponeras. 

Win tog sin 1a i NKL som 1,5 åring där domarens ord var "Bättre än såhär kan det inte bli, denna tiken har allt man vill ha. Hon jagar självständigt, lägger upp ett utmärkt sök, uthållig, markerar utmärkt, tyst, följsam, spontan, supersnabb och samtidigt i samarbete med sin förare. En hund som jag själv vill ha med mig ut på jakt"

Win har ett tredjepris i Elitklass och ett 1 a pris på KKL A prov, hon har även startat på C prov med 97 poäng av 100.

Ni kan läsa mer om Win här


Annaloughan Ace "Sam"

Sam är en hane som jag haft koll på under flera år, en riktigt fin kraftfull hane med alla egenskaper jag vill se hos en retriever. Sam och matte Tina Örnjäger har gjort mycket bra ifrån sig på SGL prov med flera fina placeringar.

Sam är också pappa till min fina Fame som jag är så nöjd med.

Sam är testad för:

PRA Clear 
SD2 & CNM Clear by parents 
STGD Carrier


Matte Tina skriver såhär om Sam:

Sam kom till mig från Nordirland som 1,5-åring och han smälte in i flocken med fyra hanar utan problem. Sam är en stabil och orädd hane med stor arbetslust. Som tränings- och jaktkompis är han helt underbar att ha vid sin sida, och när man ger honom en uppgift tar han sig an den med stor entusiasm. Han är en lättförd, stark och uthållig jakthund som arbetar med stor entusiasm i alla terränger och älskar att jobba i vatten. Vid markeringar är han uppmärksam och har en fin förmåga att bedöma avstånd, går ner i tempo i rätt område, hittar snabbt och självständigt, men har samtidigt inga problem att ta hjälpen om jag går in och vill hjälpa till.Att ha med honom på jakter är en fröjd han gör alltid sitt yttersta.//Tina


Är du intresserad av denna kombination så önskar jag att ni skickar ett mail som första kontakt där ni berättar om er samt vilka mål ni har med er valp. Vi säljer inga valpar till enbart sällskap.

hundfocus@gmail.com


Tina och Sam
Tina och Sam

Ringlets Mace

Jag har fått möjligheten att låna in Ringlets Mace som ägs av Ulrika. Mace är en tik som jag följt sedan hon var pytteliten och gillat från första stund. Hon är den där hunden som kan sitta på andjakterna och se ganska tråkig och ointresserad ut för att i nästa stund skickas på en fågel med fart, kraft och uthållighet. Hon jobbar och sliter i vassarna samtidigt som hon gärna samarbetar med sin ägare. Mace kan behålla lugnet i de mest utmanande situationerna och sån har hon alltid varit. Hon är social och lättsam i alla situationer, en väldigt enkel hund att ha i vardag samt i arbete.

Mace har haft två kullar hos Kerstin och Bengt på kennel Ringlets, båda kullarna är trevliga mentalt med fina jaktliga egenskaper samt hälsosamma. 

Min fina Fame är efter Mace, sådan mor sådan dotter.  

Till Mace har jag valt Altiquin Cayenne, en hane som jag haft koll på i flera år och nu äntligen är det dax.

Dublin ägs av Tanja Torsen  jagt-retriever.dk

Matte Tanja beskriver Dublin såhär:

"Dublin er en hårdt gående hanhund der går i alt terræn og er stærk på vand, men da han er meget pleasende har han været nem at træne og fører. Hans vildfindende egenskaber er i top og samme er markerings evner. Han er intensiv i alt hør , men helt rolig omkring mig, når vi arbejder, men giver sig 100 % for mig. Han har en super off knap, når han holder fri, er han rolig og god til slappe af. Han er meget kælen og social og elsker alle mennesker og andre dyr, en ukompliceret ung hanhund"


Är du intresserad av denna kombinationen så ser jag gärna att du skickar ett mail som första kontakt där du berättar om dig och dina mål med valpköpet.

hundfocus@gmail.com
Foton på Mace

Foton på Dublin