LEXLINE KIRA "POPPY"

Vintern 2020
Vintern 2020

Poppy som liten valp.

Poppy jagar hemmavid.

Poppy kommer från Kennel Lexline i DK, hon är efter FTW Winhocklin Brunet och UK FTCH Trochry Tinker of Poolgreen.

Då vi är så nöjda med vår cocker hane Boss så ville vi ha en tiklinje som skulle matcha hans stam. 


Poppy har nu passerat 2 års ålder och vi kan inte vara nöjdare med henne! En riktigt trevlig hund med alla egenskaper som vi önskar i Jaktcockern. 


MERITER: Godkänt Vattenprov, Poppy placerades som tvåa på Workingtest för spaniel med 75 poäng av 80 möjliga. 

Poppy startade på unghundsderbyt som 1,5 åring, jag kunde inte vara mer än nöjd med henne. Det gick som ett ÖKL prov och dömdes av utländska domare i fågelrika marker. Poppy jagade fint och stöter en tupp nere i diket. Jag blåste stopp för att vara säker på att hon skulle stanna i stöten, vilket var ett nervöst misstag;) Poppy ville såklart se var tuppen tog vägen och gick upp på kanten...några steg för mycket och vi fick tacka för oss. Men vad gör väl de när man ser vilken liten talang man har att utveckla.

2021 01 31

När fältproven var i gång under hösten 2020 så var jag höggravid och födde en liten Nils i oktober med komplikationer, planen var att starta Poppy på fältprov i december då jag var på benen igen, då blev provet inställt pga pandemin. Nya tag blir nästa säsong. Poppy fortsätter att vara en grym liten jakthund, jagar med ett härligt cockersök i fint samarbete med mig. Jag spår henne en lysande framtid.

2021-11-28

Poppy startar på sitt första officiella ÖKL prov. Hon gör ett riktigt fint prov och belönas med ett 2a pris. Min fina, duktiga lilla Poppy!

Domare: Torbjörn Augustinsson

Domaren kritik:

Jagar med fin cockerstil. Hela tiden väl i hand. Stöter tupp som ej fälls. Visar då utm. stadga. Stöter ytterligare tupp som fälls. Föraren blåser stoppsignal direkt i stöten men tiken hoppar upp på en sten för att markera. Synd!


RASDATA POPPY