Sol och värme

31.05.2020

Som ni sett så har hemsidan fått ett nytt utseende, hoppas ni gillar den och att den inte upplevs som rörig.  Ännu en helg har passerat, och självklart har den innehållit hundträning. Igår tränade "gänget", vi försöker att ses iallafall en dag under helgen och det har vi lyckats med ett tag nu. Det är givande, man lär känna de andras hundar på ett vis vilket gör att det är lättare att hjälpa varandra att utvecklas hela tiden. 

Idag har vi firat mors dag, och som alla säkert tycker om sin mamma så tycker även jag att just MIN mamma är världens bästa mamma. Vet inte vad jag skulle göra utan henne, min bästa vän, min själsfrände, min mamma. 

När vi kom hem så var det så varmt så vi packade in hundarna i bilen och åkte på en tur för att hitta ett bra vatten att träna hundarna vid. Vi har faktiskt inte tränat vatten en enda gång i år så det var på tiden.

Förra året var Fly lite försiktig vid vatten, hon kunde stanna vid kanten och försöka välja väg eller inte ens vilja gå i. Jag valde då att inte göra så stor sak av det, hon fick några lätta apporter  på vatten som hon lyckades med och sen la jag det på hyllan och lät henne mogna. Jag har tänkt mycket så med henne, och hittills upplever jag att mitt tänk varit helt rätt för just henne. 

Iallafall så hittade vi ett fint ställe där jag såg framför mig hur jag ville skicka hundarna över till andra sidan, tanken slog mig att det skulle bli för svårt för Fly då det var ganska långt. Skickade över Jörgen till andra sidan med lite apporter, började med Fly så han kunde stå kvar där ifall det behövdes en insats. Tog ut Fly och Jörgen kastade en apport på vattnet nära hans kant så hon var tvungen att simma hela vägen över men jag ville ändå ha den på vattnet så det blev tydligt för henne. Jag skickade henne med handtecken och det var inte minsta tveksamhet, hon flög nog minst 5 meter ut över vattnet med ett rejält magplask och simmade så fint  över. Sen skickade jag henne över igen utan att hon fått någon retning, samma sak då, inga tveksamheter. Ibland behöver hundarna bara få mogna, jag är helt säker på det. 

Poppy verkar högst sannolikt dräktig, jag har inte tagit något ultraljud på henne som jag tänkt, det blir en röntgen om ca 10 dagar istället så jag får ett hum om hur många det kan vara. Så ni som väntar, håll ut;)

Veckan som kommer ska bli varm, det blir nog en del vattenträning för hundarna, kanske det blir ett dopp för matte också;)

/Sandra