Valpar

14.06.2020

Det är spännande att vänta valpar, samtidigt som det är nervöst när jag är så oerfaren på uppfödning. Jag har läst alla böcker om uppfödning som jag kommit över, men det där med att läsa sig till kunskap har aldrig varit min grej. Jag hör till de som lär sig genom att göra själv. 

Det är verkligen guld värt att ha så många erfarna människor runt som gärna delar med sig av kunskap. Min syster ska vara med när Poppy valpar, det känns tryggt. Hon tänker på allt och listar upp allt som ska göras, inhandlas och förberedas...det är ju nästan för bra för att va sant <3 

Jag tempar Poppy varje dag, nu har hon lärt sig att vända rumpan till, stå stilla tills pipet av termometern kommer, då slänger hon sig runt för att få en ostbit.  

Jag har meddelat de 10 som stod på kö  för valp, riktigt fina valpköpare som jag gärna hade sålt valp till att det bara blir två valpar som stannar i familjen. Alla var mycket förstående och jag önskar er all lycka till med valpsökandet. 

Nu håller vi tummarna för att Poppy klarar denna valpningen fint utan komplikationer och att de två överlever.

Både Win och Fly löper, de har alltid haft ett speciellt mor/dotter band, håller ihop i vått och torrt. Nu är det lite speciellt mysigt mellan dem. de behandlar varandra som kärestor, uppvaktar, leker, tvättar varandra och riktigt tar hand om varandra. 

Båda två kommer att paras på nästa löp i vinter och få sina valpar hos Åza på Cosmic Cover´s kennel. Spännande kombinationer, håll utkik om du letar valp efter toppstammade jaktlinjer. Extra kul att Win och Fly följer varandras löp och kommer vara tillsammans hos Åza.

Själv kommer jag vara mammaledig och sakna ihjäl mig efter flickorna men jag vet hur bra de har det så jag kanske bara kan se det som lite semester? ;)