Meg är dräktig

03.04.2022

Meg har valpar i sin mage:) Detta glädjer oss mycket, lite extra kul för Jörgen som så gärna vill ha en valp kvar hemma efter Meg/Krut. Valparna säljes till er som söker en wachtel till jakt och prov. 

Både Meg och Krut är väl beprövade jakthundar, läs mer om kombinationen här: https://www.kennelwinauk.se/planerade-valpkullar/

Kontakta oss för mer info på kennelwinauk@gmail.com Poppy och Shuffla är parade, ännu vet vi inte om Poppy är dräktig men snart vet vi. 

Poppy är en vårt lilla energiknippe från DK som jag förälskat mig i från första stund, en hårtgående tik som inte räds några taggiga buskar, desto mer motstånd ju bättre tycker Poppy. Poppy är samtidigt en mjuk tik som är lätt att påverka i skarpt läge.  Hon har alla jaktliga egenskaper jag önskar, 2021 deltog hon på rough shootings hela hösten och jag är verkligen nöjd med vad jag sett av henne. 

Poppy startade i ÖKL och fick ett fint 2a pris, en hårsmån från 1a priset. Poppy visade sig "jaktklok" och hoppade upp på stenen för att markera, hade matte inte blåst stopp när hon var nedanför stenen så hade det varit en 1a istället. Efter det gör hon en strålande markering efter tuppen som seglar ner bakom kullen. 

Domarens kritik:

"Jagar med fin cockerstil. Hela tiden väl i hand. Stöter tupp som ej fälls. Visar då utm. stadga. Stöter ytterligare tupp som fälls. Föraren blåser stoppsignal direkt i stöten men tiken hoppar upp på en sten för att markera. Synd!"
(Torbjörn Augustinsson)

Shuffla (House of gundogs captain shuffel) behöver man knappast nämna, de flesta vet nog vem han är;)  Ni kan läsa mer om han här https://www.kennelwinauk.se/planerade-valpkullar/


Letar du efter en jaktcocker  för jakt och prov så är du välkommen att kontakta oss för mer info på kennelwinauk@gmail.com 

Ni som anmält ert intresse för valp efter Poppy, uppdatera oss gärna om ni är fortsatt intresserade.

/Sandra