KÖPA VALP FRÅN OSS

Om du är intresserad av att köpa en valp från oss så ser vi som en självklarhet att ni vet vad raserna vi föder upp är gjorda för. Vi föder upp uteslutande jaktlinjer så är man intresserad av utställning eller enbart sällskap så är detta fel kennel att kontakta. Därmed inte sagt att våra hundar inte fungerar som sällskapshundar, de är helt fantastiska som detta OM de får använda sina jaktliga egenskaper också. 

Vi väljer vilka som får köpa valp från oss, vi har inget kö system utan man blir uppskriven på en lista om man uppfyller våra förväntningar hos valpköparen, sedan väljer vi de hem där vi tror att våra valpar får de bästa förutsättningarna att utveckla och använda sina jaktliga egenskaper, visas upp på prov, och bli älskade som en kär familjemedlem.

Både jaktcockern och jaktlabradoren har blivit populära som sporthundar och används ofta till agility, lydnad samt andra fartiga hundsporter. De är arbetsglada hundar och har ofta en mjukhet som gör dem lätta att dressera, dessa egenskaper gör dem verkligen passande inom ovanstående grenar. Vi säljer inte ENBART våra valpar till detta ändamål, inte för att valparna inte får ett bra hem för hunden bryr sig inte om vilken aktivitet den gör så länge den får jobba och samarbeta med sin ägare, utan detta är för att vi ska kunna utvärdera vad  våra avelshundar lämnar för jaktliga egenskaper. Däremot så kan man göra flera saker med sin hund, man kan träna jakt OCH någon annan hundsport. 

Valpens tid hos oss.

Vi föder upp våra valpar inomhus, de första veckorna bor de tillsammans med sin mamma på övervåningen där de får lugn och ro. När vi ser att valparna är mogna för att få större utrymme och vill utforska mer så flyttar vi ner valphagen till ett rum bredvid vårt kök. Där får de mer utrymme och samtidigt introduceras de med olika ljud från köksmaskiner, barnen, dammsugare osv. Efter ytterligare någon vecka beroende på hur de utvecklas så får de vara med oss i köket och vardagsrummet där de blir vana mycket ljud.  Vi tror på att hålla på mycket med valparna innan de flyttar från oss, hantera dem mycket, leka med dem och ge dem massor med kärlek så de får en så fin grund som möjligt när de sen ska vidare ut i stora världen. 

Om vädret tillåter så får valparna vara ute korta stunder och utforska omgivningen, de får följa med på skogspromenader, gå med oss till stallet och andra byggnader,  träffa våra katter, kaniner, nosa fasandoft i marken samt träffa våra andra vänliga hundar. Allt detta i lagom mängd  ger en god miljöträning. När det är fint väder så har vi en stor valphage ute där de får leka med olika föremål som utvecklar deras jaktliga egenskaper, men lika viktigt är att de har en plats i hagen där de kan lägga sig och sova med sina syskon. 


Runt fem veckors ålder så tar vi emot besökare, inte innan dess. 

När det börjar närma sig leverans så har vi levt med våra valpar varje dag, vi känner dem mest och väljer därför ut vilken valp som ska vart. Man får gärna ha önskemål, det är självklart viktigt att det känns rätt för valpköparen men i slutändan så är det vi som väljer. 

Vid leverans är valparna 

  • Registrerade i SKK (Svenska Kennelkubben)
  • Veterinärbesiktade 
  • Id märkta med Chip
  • Vaccinerade
  • Avmaskade 
  • Dolda fel försäkrade

Valpköpare från Kennel Winauk är alltid välkomna till oss för träning och rådgivning, vi anordnar träningar och kennelträffar för att följa valparnas utveckling men även för att hålla en god kontakt/relation med valpköparna, i med som motgång.

Är du intresserad av en valp från oss så önskar vi att ni tar första kontakt via mail och berättar om er och era mål med valpen  hundfocus@gmail.com  

Välkommen till oss!

/Sandra & Jörgen