HUNDHIMLEN

"Grief is the price we pay for love"


Ringlets Elver "Hardy"

Till minne av Hardy.


Stjärnglimtens Norpa

Vi hann med att tävla en del innan Norpa blev för sjuk

LP 1 , tre 1 a pris klass 1 , 1 a pris klass 2, 1 a pris klass 3, Uppflyttad lägre klass spår

Norpa var en duktig jakthund och hon öppnade en helt ny värld för mig när det gäller retrievern som apportör. Vi startade på några inofficiella jaktprov, hon utförde allt med glans, dock var hon inte helt tyst och då håller det inte.Via Edsberg Cilla "Gemma"

Duckpond strange sunbeam "Zeke"


Ringmaster Hudson "Lotus"


Roseridge Regal "Alex"

Flera gånger har jag varit inne och försökt skriva om Hardy, även fast det nu gått ett par år sedan han fick vandra vidare så gör det lika ont och tårarna bränner.

Jag ser tillbaka på honom med stor tacksamhet, att få ha honom till låns och uppleva det starka bandet till en annan varelse under 6 års tid är få förunnat.

Jag och Hardy apporterade mycket på andjakter samt tävlade med fina resultat på lagtävlingar, B prov och C prov. Vi hann också med att starta på kvalificeringsprov A med godkänt resultat.

Hardy vi ses igen.

What we have once enjoyed we can never lose. All that we love deeply becomes a part of us - Helen KellerNorpa var en härlig jaktgoldentik, alert, glad, vänlig och en perfekt tik att ha i flocken. Hon höll ordning och reda på ett tryggt och vänligt sätt.

Norpa fick allergi och bronkit, till en början kunde vi hålla klådan under kontrollerande former med hjälp av bad två gånger i veckan, låg dos kortison och specialfoder. Bronkiten var den som tog mest på henne, från att ha orkat massor och haft en superkondition så blev hon slö, hostade dygnet runt och livsgnistan liksom avtog. Hon var tvungen att gå på en hög dos kortison länge och det tog hårt på henne. Det var svårt för mig att se när tiden va inne för hennes fortsatta färd utan mig.

En klok vän och veterinär sa till mig "Sandra, det är dax att släppa taget nu"

Norpa somnade in i mina armar med en djup suck och lämnade ett stort tomrum efter sig.

Norpa <3