Nyheter 

2020-01-28

Vi går mot ljusare tider, snart är februari här och det är fantastiskt härligt att det inte är mörkt när man åker hem från jobbet. Lite uppdateringar har gjorts på hemsidan. Mer kommer, håll koll;)

/Sandra


En tillbaka blick över 2019, året har bjudit på många skratt, en del tårar, hopp, förtvivlan, glädje, sorg, gemenskap, kärlek, bitterhet, ångest, besvikelse, tro, saknad, längtan.... ja ni vet, allt som hör de flesta dödliga till❤️ Jag låter bilderna bli en berättelse i sig. Nu blickar vi framemot 2020 med stor ödmjukhet❤️

Nyårsdagen 2020

Hemma efter några dagar i Trysil, skönt att komma hem till "sitt" samtidigt som det är sorgligt att skiljas från sin familj som man myst med. 

Det blev inte som vi hade planerat mellan Win och Sparris, av någon anledning så funkade det inte även fast viljan fanns där hos dem båda två. Anette var så  snäll och hade Win hemma hos dem i flera dagar under sitt höglöp, tack snälla du! <3 

I sista minuten åkte jag till en reservhane som jag kikat på tidigare men mer tänkt som en framtidsplan. Liselott var otroligt gullig och hjälpsam och trots att hon va på semester och kl hann bli runt 23 så var det inga problem att komma dit för ett försök. 

Det är så härligt med människor som är så hjälpsamma, där inget verkar vara jobbigt, sånt gillar jag <3   Win visade tydligt att hon inte var intresserad, satte sig ner och morrade bestämt åt Tomas som gjorde några tappra försök. Jag gjorde ett progtest morgonen efter som visade att hon gått ur sitt höglöp. 

Win kommer att paras om, lite oklart när det blir men håll ut, info kommer inom kort.

Det är så himla tråkigt att meddela de intresserade valpköparna att det inte blir några valpar nu, men det är inte så mycket man kan göra åt det.  

Vår Ben har flyttat på prov till Jörgens pappa, det är tomt utan honom men vi vet att han kommer få det bättre där. Fina; speciella, tokiga Bensan <3 


Idag är Win på dygn 8 i sitt löp, det är med stor spänning vi går mot höglöpet! :) Igår var vi på Solstadens smådjursklinik och fick Win vaccinerad mot Herpes och idag var Jörgen inne och tog ett prog test för att se hur hon låg till i sitt löp. Jag är ju helt oerfaren kring denna biten, detta blir min första kull valpar och jag  måste säga att jag är så tacksam över alla fina, erfarna människor som finns runt mig och stöttar. Vad hade jag gjort utan er?! Tack <3

Win gör mig verkligen varm i hjärtat, jag hade glömt koppel igår när vi kom till Veterinären, men vad gjorde det...lilla stumpan följde med in lös, glad och följsam. Veterinären blev stormförtjust i Win trots att Win försökte " grovhångla" med henne...hahaha! Win är verkligen så äcklig när hon gör så! ni som känner henne vet vad jag menar och ni som inte känner henne kommer bli varse;)  

Nu på söndag åker vi till Anette som har Wins tilltänkta kavaljer, då får vi se om tycke uppstår:) Håll tummarna! :)

Ni som är intresserade av en valp efter Win/Sparris uppdatera gärna ert intresse:) Jag vill väldigt gärna ha kvar en tik hemma men inser mina begränsningar. Det är flera hundar som fått stå tillbaks när det gäller meritering då tiden inte räckt till, och så vill jag inte att det ska vara.. därför kommer jag att sätta ut en tik på foder.  

Vi har också haft tjejbesök från Norge, kärlek uppstod direkt mellan Boss och Kajsa som hade två lyckade parningar. Nu håller vi tummarna för ett gäng Boss kopior i april/maj:) Kajsa är en otroligt trevlig tik, hon är sååå lik Boss  både i temperament och utseende!...............samma sak där, OM jag ändå haft tid att behålla en valp efter dem..... men det går inte..:(

Julen står för dörren, jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! <3 Ta vara på er och varandra.

/Sandra

WIN <3 

Det är nästan så att jag glömt bort att vi har en hemsida, jag ska bli bättre på uppdateringar! :) Sedan sist jag skrev här för sisådär 5 månader sedan så har det hänt en del. Win har tagit två 1 a pris i ÖKL och är nu färdig för elit även på B prov.  

Poppy har startat på vattenprov med Godkänt resultat samt på WT där hon blev 2 a placerad med 75 p av 80 möjliga. Fina ord från domaren som tackade för uppvisningen och undrade vad vi gjorde i den klassen. Såna ord är alltid kul att få.

Lee har varit med på jakter i höst, han har skött sig bra. Det är häftigt att se hur jaktkloka de blir och hur de utvecklas genom egna erfarenheter som att tex jaga en skammad and som dyker. Några starter för Lee har det inte blivit i år men hans tid kommer.

Boss har också trätt in som apportör på andjakter vilket han gjort med den äran. Nu är det hög tid att prioritera starter i segrarklass för Bossen! 

Win är den som utvecklats mest i höst, hon har gjort ett beundransvärt jobb på jakterna. Trots sin höga jaktlust så går hon med på att styras under skytte och på långa avstånd. Höjdpunkten var när hon hon simmade över sjön efter en skammad and som  dök om och om igen. Win fattade snabbt att hon skulle simma runt runt på samma ställe för att se var den dök upp. Hon var ihärdig och fokuserad, då lyckas man.  Känslan hos matte när hon tillslut fick tag i fågeln....gåshud.

Win kommer att paras på nästa löp, tilltänkt partner kommer snart bli officiell.  Håll utkik! CC träff 

Helgen som gick ägnades åt årets CC träff. En lyckad helg med goa människor, god mat och såklart hundträning. I Ökl/Elit gruppen var Niels Henrik Hansen Instruktör (kennel Beechbrook) och i nybörjargruppen Anita Norrblom. Extra roligt var det att Niels Henrik hade med sig Cal (pappa till Fly), han var precis så läcker som jag hört.

Många bra tips och idéer att ta med sig, och under veckan har jag praktiserat några av övningarna. Jag lovade Niels Henrik att sluta helt med "memories" och jag ska faktiskt testa hans sätt att träna dirigeringar.

Tack Åza för att du fixar och grejar, tack alla ni andra som gjorde helgen så trevlig, jag dansar inte salsa längre;)

//Sandra