AKTUELLA VALPKULLAR

2021-07-08

Det blev ingen parning mellan Poppy och Boss nu. Hon började löpa två månader senare än beräknat och det innebär att hela jaktsäsongen går förlorad om hon skulle paras nu. Vi satsar istället på prov och parar nästa gång på hennes löp i årsskiftet.


Vår fina Poppy kommer att paras på nästa löp som beräknas bli i maj. Eftersom det bara blev två valpar från hennes första kull med Boss sommaren 2020 så gör vi om parningen. Jag kan inte tänka mig en bättre hanhund att använda till Poppy. 

Boss har allt man kan önska hos en jaktcocker, social, cool, vänlig, mjuk, följsam med en stor jaktlust och viltfinnarförmåga. Dessutom har han humor denna kille, han bjuder på spex som får oss att skratta varje dag.

Poppy har ett läckert cockersök, hon är hårtgående i all slags terräng men mjuk och lätt att få kontakt med i skarpa lägen. Även hon har en go personlighet, det hör väl till rasen;) 

Vi förväntar oss goa, trevliga, sociala hundar med stor jaktlust och viltfinnarförmåga.


Poppy födde två tikvalpar den 25 juni, båda är placerade.

Lexline Kira "Poppy" är parad med Hunters Guilds Boss den 24 April 2020. 

Om kombinationen:

Vi förväntar oss mentalt trevliga individer med hög jaktlust och stor vilja att vara till lags. 

Poppy är vår lilla turbo som vi hämtade från DK, hon är allt vi kunnat drömma om! En härlig tjej med stor jaktlust, läckert cockersök och en mjukhet som gör att hon är lätt att påverka även i skarpa lägen.

Poppy har nu passerat tvåårs ålder, hon var tidigt mogen och gjorde sitt vattenprov med Godkänt resultat, vi startade WT med 85 poäng av 90 möjliga när hon var strax över året. Domaren tackade för uppvisningen och undrade vad vi gjorde där då han tyckte att vi var på en mycket högre nivå.

Så självklar har hon varit från första stund och jag kände redan när jag hämtade hem henne att detta va något "extra".

Vi startade på unghundsderbyt när hon va 1,5 år och jag kan inte vara mer än nöjd med henne, det gick som ett ÖKL prov i fågelrik mark. Hon går fint på söket, stöter en tupp i diket varvid jag blåser stopp för att vara på den säkra sidan att hon hon ska stanna, säker kan man ju aldrig vara;) 
Hon går upp ur diket och stannar på kanten för att se var fasanen flög... några steg för mycket och vi fick tacka för oss. Hade bara inte matte blåste ett nervöst stopp så hade hon kanske istället bedömts som "jaktklok" när hon går upp för att se bättre. 

Poppy har en fantastisk stamtavla med många kända hundar och väldokumenterade jaktlinjer, hennes föräldrar är fantastiska FTW WINHOCKLIN BRUNET och FTCH TROCHRY TINKER OF POOLGREEN.
En extra rolig sak är att Poppys faster vann Championshippet 2020!

Läs mer om Poppy på hennes sida.


Boss är helt fantastisk liten hund med STOR personlighet!
Han kommer från en väldokumenterad kull där 5 av 6 syskon är hälsoundersökta samtliga med fria/normala höfter och armbågar. Ytterligare fyra har även undersökta ögon och patella med fina resultat. Hela kullen har kanon mentalitet och är duktiga jakthundar samt har fina priser på fältprov.

Boss är en utmärkt jakthund, han används flitigt på rapphöns och fasan jakter.
På första starten i ÖKL tog Boss ett 1a pris.

Läs mer om Boss på hans sida, där finns också filmer att se.