AKTUELLA VALPKULLAR


Poppy och Shufflas valpar har anlänt, 2 tikar och 4 hanar.

Poppys stamtavla: https://www.cockerspanieldatabase.info/en/trialmating/father=118075/mother=61753

Poppy är vår lilla danska som vi hämtade hem från kennel Lexline i DK. En helt fantastik liten tik, hårtgående i all slags terräng, en grym viltfinnare som alltid presenterar vilt, spontan på alla slags vilt och har naturligt apporterat sedan liten med fint grepp. 

Hon har ett cockersök som jag bara älskar och  det är en fröjd att se henne jaga. Förutom detta så är hon en väldigt söt och rar tjej som charmar de flesta. 

Poppy är en väl fungerande jakthund som visat upp sina egenskaper på prov. Hon har ett 2a pris på fältprov i Ökl, snubblande nära ett 1a pris. Domarens kritik från provet: Jagar med fin cockerstil. Hela tiden väl i hand. Stöter tupp som ej fälls. Visar då utm. stadga. Stöter ytterligare tupp som fälls. Föraren blåser stoppsignal direkt i stöten men tiken hoppar upp på en sten för att markera. Synd!

Ni kan läsa mer om Poppy på hennes sida: https://www.kennelwinauk.se/lexline-kira/

Hane till Poppy var inget svårt val, en hane jag följt sedan liten. Som ung kom han 2a på unghundsderbyt och på SM 2020 gör han sin debut i segrarklass och vinner alltihopa! Shuffla är en hårtgående hane men mjuk i sitt förhållande till matte Zara. 

Shufflas stamtavla:  

https://www.rasdata.nu/cocker/stam/14/00014712.htm
Detta tror jag kommer bli riktigt riktigt bra jakthundar med  en mjukhet som gör dem lätta att föra.